fbpx
Lash lift: Μάθετε τα πάντα για την τεχνική που χαρίζει τέλειες, φυσικές βλεφαρίδες για 1 μήνα

Lash lift: Μάθετε τα πάντα για την τεχνική που χαρίζει τέλειες, φυσικές βλεφαρίδες για 1 μήνα

Μετά από αυτό το άρθρο θα θέλετε σίγουρα να κλείσετε το ραντεβού σας για lash lift στο Queen’s Way

Οι μακριές, πυκνές και καμπυλωτές βλεφαρίδες είναι το Α και το Ω ενός ξεκούραστου και sexy βλέμματος, ο απόλυτος πόθος της κάθε γυναίκας! Δυστυχώς όμως δεν είναι πάντα έτσι από φυσικού τους.

Αν εύχεστε και οι δικές σας βλεφαρίδες να έμοιαζαν κάπως έτσι με το που ξυπνάτε κάθε πρωί, οι επιλογές που έχετε είναι 4. Πρώτον, το ειδικό ψαλίδι (aka lash curler), το οποίο στοιχηματίζουμε πως βρίσκεται ήδη στο νεσεσέρ σας. Αν ούτε αυτό νικά την κατηφορική διάθεση της τρίχας σας, υπάρχει η δεύτερη λύση των ψεύτικων βλεφαρίδων, που βέβαια δεν είναι και τόσο πρακτική για καθημερινή χρήση.

Επόμενη εναλλακτική; Τα extensions βλεφαρίδας, τα οποία ναι μεν προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά αποδυναμώνουν αισθητά τη φυσική τρίχα και κοστίζουν συνήθως ακριβά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν επιτρέπεται να τρίβετε τα μάτια σας, να κοιμάστε στα πλάγια, να φοράτε μάσκες ύπνου και να βάζετε μάσκαρα.

Κι εκεί που μόλις αρχίσατε να χάνετε τις ελπίδες σας, έρχεται η τέταρτη (και καλύτερη!) επιλογή να σας δώσει την λύση που ψάχνατε. Το lash lift, το νεότερο beauty trend της κατηγορίας του, που συνδυάζει το ημιμόνιμο καμπύλωμα των extensions με την προστασία της φυσικής βλεφαρίδας, θα σας κάνει μία και καλή να ξεχάσετε όλες τις παραπάνω εναλλακτικές.

Η διαδικασία

Αρχικά καθαρίζονται οι βλεφαρίδες και διαχωρίζονται οι πάνω από τις κάτω με αυτοκόλλητη ταινία, ώστε να μην εμποδίζουν την διαδικασία του lash lift. Έπειτα, ένα μικρό ρολό σιλικόνης (silicone pad) κολλάται στο άνω βλέφαρο με ειδική κόλλα, παρόμοια με αυτή των ψεύτικων βλεφαρίδων. Το μέγεθος του pad καθορίζεται από το μήκος της φυσικής τρίχας. Στη συνέχεια, οι βλεφαρίδες χτενίζονται προς τα πάνω και κολλάνε με την ίδια κόλλα στην κυρτή επιφάνεια του pad.

Σειρά έχουν οι lotions που σφραγίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα: η perm lotion που διασπά τους χημικούς δεσμούς της τρίχας, η setting lotion που κλειδώνει την καμπύλη και η ενυδατική lotion που αφήνει τις βλεφαρίδες μεταξένια απαλές. Το καθένα από αυτά τα διαλύματα αφήνεται να δράσει για περίπου 10 λεπτά, χωρίς κανέναν κίνδυνο για την υγεία του ματιού, ακόμη κι αν στάξουν μέσα σ’ αυτό.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και χρωματισμό της τρίχας (lash lift & tint), για έξτρα βάθος στο βλέμμα σας. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 1 ώρα και δεν είναι καθόλου δυσάρεστη ή επίπονη, αν εξαιρέσετε το γεγονός ότι πρέπει να κρατάτε κλειστά τα μάτια σας.

Η διάρκεια

Μετά το lash lift οι βλεφαρίδες σας θα παραμείνουν καμπυλωτές και αισθητά πιο εντυπωσιακές για περίπου 5-6 εβδομάδες. Μετά τον ένα μήνα, ολοκληρώνεται φυσιολογικά ο κύκλος ζωής της τρίχας με αποτέλεσμα να πέφτουν οι παλιές και να βγαίνουν καινούργιες, οι οποίες έχουν το αρχικό flat σχήμα τους.

Extra tips

  1. Αποφύγετε να βρέξετε τις βλεφαρίδες σας ή να τις μακιγιάρετε για 24 ώρες μετά το lash lift.
  2. Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιήσετε αδιάβροχη μάσκαρα 2-3 μέρες πριν το ραντεβού σας, ώστε να μην μείνουν υπολείμματα στη φυσική σας τρίχα.
  3. Για έξτρα ενυδάτωση και θρέψη, απλώστε λάδι καρύδας τη νύχτα. Το αποτέλεσμα δεν θα χαλάσει!
  4. Ομοίως, απλώστε άφοβα την αγαπημένη σας μάσκαρα.